• 14112010Clubkampioenschappen

  november 2010

 • DSC 7341bHoofddorp

  2 juni 2018

  Nederlands kampioenschap

 • 18042010Hellendoorn

  18 april 2010

  halve finale

 • 23032014Waddinxveen

  23 maart 2014

  kwartfinale

 • hoensbroek1242014Hoensbroek

  12 april 2014

  halve finale

Wedstrijdseizoen 2018

Junior I, 2e divisie, niveau 7

Ook dit seizoen gaat niet alles zonder slag of stoot.
Kas heeft in februari al enige tijd last van zijn pols en we besluiten naar een fysiotherapeut te gaan. Die constateert na het maken van een echo dat de pees in de pols ontstoken is en dat de pols rust nodig heeft. Nog even doorturnen kan niet echt kwaad, maar veel langer doorgaan kan een chronische ontsteking tot gevolg hebben. We besluiten samen om 1 of 2 kwalificaties te turnen om te proberen een plaats voor het NK en toestelfinales te veroveren.

Dit lukt heel goed (zelfs een 1e plaats in de 2e kwalificatie) met ook 5 toestelfinales. Er hoeft dus niet geturnd te worden in de 3e kwalificatie en de rust kan genomen worden.
Na de rust van een paar weken heeft Kas nog wel last van een van zijn schouders (nieuw element op brug geoefend), maar dat mag de pret niet drukken!
Uiteindelijk staat Kas op het NK de hele wedstrijd 2e en pas op het laatste toestel (voltige!?) weet hij op te klimmen naar de 1e plaats, Kas is Nederlands kampioen!!!
De volgende dag mag Kas dan ook nog zijn 5 toestelfinales turnen en daar weet hij nog 3 medailles in de wacht te slepen. Jammer genoeg worden zijn oefening op rekstok en sprong niet naar behoren gewaardeerd en heeft hij daar de zilveren medailles voor gekregen (voor ons met een dikke gouden rand!!) en op vloer behaalde hij een verrassende 3e plaats. Wat een weekend, wat een seizoen! Leuk ook dat de fanclub vandaag goed heeft aangemoedigd!

closeupprijsuitreiking   DSC 7497uitgesneden   DSC 7522b

Dit jaar bestaat de KNGU 150 jaar en mogen diverse disciplines meestrijden in Ahoy. Ook Kas heeft met zijn 1e plaats een plekje veroverd op de Ahoy Cup. Deze wedstrijd moet hij laten zien dat hij volgend seizoen een niveau hoger wil en kan turnen. Dus het doel is nieuwe dingen laten zien ... uiteindelijk lukt dat alleen op brug, maar wel met een hele mooie dubbele salto als afsprong! Na het 2e toestel (sprong waar hij de hoogste score van de wedstrijd neerzette) leidt Kas het klassement en dat geeft hij verder niet meer weg. Hij mag zich dus naast Nederlands kampioen ook nog Kampioen Ahoy Cup niveau 7 noemen!

Wat een mooi seizoen was dit, maar wat was het vooral fijn om gewoon goede wedstrijden te zien!

Vragen over de website:  info@webcatch.nl

Vragen aan/over Kas Leenders: info@kasleenders.eu