• 18042010Hellendoorn

  18 april 2010

  halve finale

 • 14112010Clubkampioenschappen

  november 2010

 • 23032014Waddinxveen

  23 maart 2014

  kwartfinale

 • hoensbroek1242014Hoensbroek

  12 april 2014

  halve finale

Groeispurt

Na een paar jaar sukkelen door een gebroken hak en gebroken hand, wil het dit jaar ook weer niet lukken. Door een enorme groeispurt (ruim 30cm in een half jaar) heeft Kas overal en nergens (groei)pijntjes. Besloten is om het daarom dit jaar zowel met trainen als op wedstrijden wat rustiger aan te doen. Kas komt daarom dit jaar uit in de 2e divisie zodat de lat wat minder hoog ligt. Hopenlijk volgend jaar weer terug naar de 1e divisie! Nu eerst leren omgaan met die lange benen :)

Wat een pech!

We snappen het nog steeds niet ...  wat er gebeurt is, is niet duidelijk!

Op donderdagavond heeft Kas getraind en bij thuiskomst was er niets geks. De volgende ochtend, vrijdag 1 april, staat Kas op met een zeer dikke hand. Toch iets op de training gebeurd, of in zijn slaap met de bedrand gestoeid?

20160401 07392320160401 073933Flink koelen lijkt niet echt te helpen.Op maandag probeerde Kas aan de rekstok te hangen en op de brug te steunen, maar dat lukte dus ook niet. Dus op dinsdag even aan de bel getrokken bij onze vaste fysiotherapeute. Die heeft op woensdag even tijd om ernaar te kijken en vertrouwde het net zo min. Dus verder naar de huisarts die meteen constateerde dat het gebroken was en dit middels een rontgenfoto liet bevestigen. De hand wordt in het gips gezet en na een week op controle. Na die week is er nieuw gips omgedaan, nu alleen de hand, en is het nog ruim 2 weken wachten voordat het er definitief af mag.

Midden in het wedstrijdseizoen is dit niet praktisch, maar gelukkig krijgt hij dispensatie voor de kwartfinale en plaatst zich zonder te turnen voor de halve finale in Vught op 29 mei. We hopen dat er voldoende hersteltijd is en hij lekker kan gaan knallen op de halve finale!

IMG 20160406 WA000620160413 092816

Achtste finale maart 2016

Kas gaat minder lekker van start. Hij moet op sprong starten en heeft de voorgaande week last van zijn knie gehad, dus er zit een beetje schrik in. Jammer genoeg springt hij daarom geen tsukahara, maar een arabier over de pegasus. Om dit weer goed te maken turnt hij wel twee hele mooie oefeningen op brug en rekstok. Op vloer laat hij wat nieuwe dingen zien en het verdient nog geen schoonheidsprijs, maar het lukt wel allemaal. Op voltige gaat het helemaal mis en met 2 vallen blijft er een minder mooie score over. Laatste toestel ringen gaat lekker met als eindresultaat een elfde plaats waar zeker nog veel groei in zit!

Regiofinale 20 februari 2016

Helaas heeft Kas geen tegenstanders en eindigt hij bij voorbaat op de 1e plaats. Een mooie gelegenheid dus om te kijken of hij klaar is voor het komende wedstrijdseizoen!

Op vloer heeft hij eindelijk weer eens een echte oefening na zijn hakbreuk ruim een jaar geleden. En ook op sprong kan hij nu wat laten zien.

Hier het filmpje van deze wedstrijd: regiofinale 20-02-2016

Toestelfinale 27 juni 2015 te Tilburg

Zaterdag 27 juni, een extra toestelfinale voor de regio zuid. Een finale waar iedereen zich vrij in mag schrijven.
Kas doet op alle toestellen mee en hij heeft een hele mooie turndag. Alles is netjes en strak op een enkel klein foutje na. Hij eindigt daarom ook zeer verdiend 3x op de 2e plaats (ringen, brug, vloer) en 3x op de 1e plaats (sprong, rekstok en voltige). Wat een fijn einde van dit wedstrijdseizoen!

Hier het filmpje van deze mooie wedstrijd.

Finale Leek, 6 en 7 juni 2015

Zaterdag 6 juni moet Kas in Leek de finale turnen. Op zich al een prestatie om hier te staan 7 maanden na het breken van zijn hak.

Een aantal toestellen gaan heel erg goed en netjes, echter op een aantal gaat het niet zo soepeltjes en laat hij punten liggen. Dat begint al op rekstok, daar heeft hij een val met zijn afsprong, verder een mooie oefening, maar een val kost gewoon een heel punt. Vloer gaat vervolgens heel netjes. Dan komt voltige en dat wil helemaal niet lukken, met 2-3 vallen, valt de score uiteindelijk mee. Op ringen een verrassing: bij het inturnen nog een streksalto als afsprong, bij de wedstrijd de nog niet eerder geturnde dubbelsalto! Op sprong een keurige overslag. En dan nog de brug, hier zitten ook nog de (on)nodige foutjes. Toch eindigt hij op een 11e plaats. Volgend jaar beter!

Zondag 7 juni toestelfinale ringen

Kas heeft een toestelfinale, de ringen. Hij draait een mooie oefening met wederom een dubbelsalto als afsprong. Nu lukt het echter niet om op de voeten te blijven staan en eindigt hij op een 6e plaats.

Vragen over de website:  info@webcatch.nl

Vragen aan/over Kas Leenders: info@kasleenders.eu