• 14112010Clubkampioenschappen

  november 2010

 • 23032014Waddinxveen

  23 maart 2014

  kwartfinale

 • 18042010Hellendoorn

  18 april 2010

  halve finale

 • hoensbroek1242014Hoensbroek

  12 april 2014

  halve finale

 • DSC 7341bHoofddorp

  2 juni 2018

  Nederlands kampioenschap

Wedstrijdseizoen 2018

Junior I, 2e divisie, niveau 7

Ook dit seizoen gaat niet alles zonder slag of stoot.
Kas heeft in februari al enige tijd last van zijn pols en we besluiten naar een fysiotherapeut te gaan. Die constateert na het maken van een echo dat de pees in de pols ontstoken is en dat de pols rust nodig heeft. Nog even doorturnen kan niet echt kwaad, maar veel langer doorgaan kan een chronische ontsteking tot gevolg hebben. We besluiten samen om 1 of 2 kwalificaties te turnen om te proberen een plaats voor het NK en toestelfinales te veroveren.

Dit lukt heel goed (zelfs een 1e plaats in de 2e kwalificatie) met ook 5 toestelfinales. Er hoeft dus niet geturnd te worden in de 3e kwalificatie en de rust kan genomen worden.
Na de rust van een paar weken heeft Kas nog wel last van een van zijn schouders (nieuw element op brug geoefend), maar dat mag de pret niet drukken!
Uiteindelijk staat Kas op het NK de hele wedstrijd 2e en pas op het laatste toestel (voltige!?) weet hij op te klimmen naar de 1e plaats, Kas is Nederlands kampioen!!!
De volgende dag mag Kas dan ook nog zijn 5 toestelfinales turnen en daar weet hij nog 3 medailles in de wacht te slepen. Jammer genoeg worden zijn oefening op rekstok en sprong niet naar behoren gewaardeerd en heeft hij daar de zilveren medailles voor gekregen (voor ons met een dikke gouden rand!!) en op vloer behaalde hij een verrassende 3e plaats. Wat een weekend, wat een seizoen! Leuk ook dat de fanclub vandaag goed heeft aangemoedigd!

closeupprijsuitreiking   DSC 7497uitgesneden   DSC 7522b

Dit jaar bestaat de KNGU 150 jaar en mogen diverse disciplines meestrijden in Ahoy. Ook Kas heeft met zijn 1e plaats een plekje veroverd op de Ahoy Cup. Deze wedstrijd moet hij laten zien dat hij volgend seizoen een niveau hoger wil en kan turnen. Dus het doel is nieuwe dingen laten zien ... uiteindelijk lukt dat alleen op brug, maar wel met een hele mooie dubbele salto als afsprong! Na het 2e toestel (sprong waar hij de hoogste score van de wedstrijd neerzette) leidt Kas het klassement en dat geeft hij verder niet meer weg. Hij mag zich dus naast Nederlands kampioen ook nog Kampioen Ahoy Cup niveau 7 noemen!

Wat een mooi seizoen was dit, maar wat was het vooral fijn om gewoon goede wedstrijden te zien!

Groeispurt

Na een paar jaar sukkelen door een gebroken hak en gebroken hand, wil het dit jaar ook weer niet lukken. Door een enorme groeispurt (ruim 30cm in een half jaar) heeft Kas overal en nergens (groei)pijntjes. Besloten is om het daarom dit jaar zowel met trainen als op wedstrijden wat rustiger aan te doen. Kas komt daarom dit jaar uit in de 2e divisie zodat de lat wat minder hoog ligt. Hopenlijk volgend jaar weer terug naar de 1e divisie! Nu eerst leren omgaan met die lange benen :)

Wat een pech!

We snappen het nog steeds niet ...  wat er gebeurt is, is niet duidelijk!

Op donderdagavond heeft Kas getraind en bij thuiskomst was er niets geks. De volgende ochtend, vrijdag 1 april, staat Kas op met een zeer dikke hand. Toch iets op de training gebeurd, of in zijn slaap met de bedrand gestoeid?

20160401 07392320160401 073933Flink koelen lijkt niet echt te helpen.Op maandag probeerde Kas aan de rekstok te hangen en op de brug te steunen, maar dat lukte dus ook niet. Dus op dinsdag even aan de bel getrokken bij onze vaste fysiotherapeute. Die heeft op woensdag even tijd om ernaar te kijken en vertrouwde het net zo min. Dus verder naar de huisarts die meteen constateerde dat het gebroken was en dit middels een rontgenfoto liet bevestigen. De hand wordt in het gips gezet en na een week op controle. Na die week is er nieuw gips omgedaan, nu alleen de hand, en is het nog ruim 2 weken wachten voordat het er definitief af mag.

Midden in het wedstrijdseizoen is dit niet praktisch, maar gelukkig krijgt hij dispensatie voor de kwartfinale en plaatst zich zonder te turnen voor de halve finale in Vught op 29 mei. We hopen dat er voldoende hersteltijd is en hij lekker kan gaan knallen op de halve finale!

IMG 20160406 WA000620160413 092816

Achtste finale maart 2016

Kas gaat minder lekker van start. Hij moet op sprong starten en heeft de voorgaande week last van zijn knie gehad, dus er zit een beetje schrik in. Jammer genoeg springt hij daarom geen tsukahara, maar een arabier over de pegasus. Om dit weer goed te maken turnt hij wel twee hele mooie oefeningen op brug en rekstok. Op vloer laat hij wat nieuwe dingen zien en het verdient nog geen schoonheidsprijs, maar het lukt wel allemaal. Op voltige gaat het helemaal mis en met 2 vallen blijft er een minder mooie score over. Laatste toestel ringen gaat lekker met als eindresultaat een elfde plaats waar zeker nog veel groei in zit!

Regiofinale 20 februari 2016

Helaas heeft Kas geen tegenstanders en eindigt hij bij voorbaat op de 1e plaats. Een mooie gelegenheid dus om te kijken of hij klaar is voor het komende wedstrijdseizoen!

Op vloer heeft hij eindelijk weer eens een echte oefening na zijn hakbreuk ruim een jaar geleden. En ook op sprong kan hij nu wat laten zien.

Hier het filmpje van deze wedstrijd: regiofinale 20-02-2016

Toestelfinale 27 juni 2015 te Tilburg

Zaterdag 27 juni, een extra toestelfinale voor de regio zuid. Een finale waar iedereen zich vrij in mag schrijven.
Kas doet op alle toestellen mee en hij heeft een hele mooie turndag. Alles is netjes en strak op een enkel klein foutje na. Hij eindigt daarom ook zeer verdiend 3x op de 2e plaats (ringen, brug, vloer) en 3x op de 1e plaats (sprong, rekstok en voltige). Wat een fijn einde van dit wedstrijdseizoen!

Hier het filmpje van deze mooie wedstrijd.

Vragen over de website:  info@webcatch.nl

Vragen aan/over Kas Leenders: info@kasleenders.eu